PIM MUHRING –
Vastgoedunie Amsterdam

“Wees niet te trots om hulp te vragen”

Waarom ben je Vastgoed Unie begonnen?

In 2015 werkte ik bij een verhuur en beheer kantoor. De focus van de eigenaar was gericht op grotere partijen. Bovendien werden de kleinere partijen, mensen vanaf 1 appartement, niet bediend. En juist die groep werd steeds groter. Ik heb dat met mijn baas besproken en hem gevraagd om de sleutels van zijn bedrijf.

Dat vond hij geen goed idee en toen ben ik voor mezelf begonnen met service voor de kleinere klanten.

Toen twee van mij collega’s dit hoorden, wilden zij meegaan.

Klanten die de stad uitgingen, hielden hun appartement aan en gingen dat verhuren. Ze kochten er dan al vaak één bij en zo zijn wij gegroeid. Ik heb zo mijn eigen markt gecreëerd en heb in 6 jaar tijd een beheer portefeuille van meer dan 1000 woningen opgebouwd.

Wanneer wist jij dat je Zeal nodig had?

Nou dat wist ik helemaal niet want ik wist niet dat Zeal bestond.

Maar ik kwam op het juiste moment een bevriende ondernemer tegen die Zeal deed (Brechje Gondrie van ATF). Kijk, ik had wel verstand van het beheer en de verhuur van panden, maar ik wist niks over een bedrijf opbouwen.

Wat gaf jou de doorslag om mee te doen?

Brech en ik spraken bij een kop koffie over ondernemen in het algemeen. Dingen waar je tegen aanloopt als ondernemer. Niet over verhuur en beheer want dat snap ik wel, maar juist die dingen waar elke ondernemer tegen aanloopt, het runnen van een bedrijf, dat is wel heel wat anders.

Marketing, personeel, kantoorinrichting etc daar had ik helemaal geen ervaring mee.

Dan kan het geen kwaad om hulp in te kopen, daar moet je niet te trots voor zijn.

Brechje vertelde toen over haar samenwerking met Zeal en hoe ze ook dingen deed die ze eigenlijk zelf niet durfde. Ik heb toen kennis met jullie gemaakt en meteen besloten om mee te doen.

Brechje was erg duidelijk: het slaat helemaal nergens op dat je zelf zo hard aan het werk bent in je eigen zaak.

Hoe heeft Zeal je daarbij geholpen?

In plaats van dat ik de werkende kracht was, ben ik de leidende kracht. Het bedrijf werkt nu voor mij. Het is grappig als je hier vandaag rondloopt, want vorig jaar hadden we het drukker met de helft van de omzet en de helft van het aantal klanten, dan vandaag. In dezelfde samenstelling.

Dat is het antwoord, gewoon.

De processen lopen strakker, iedereen weet waar ze naartoe moeten, wat ervan hem (of haar) verwacht wordt. Ik hoef het niet allemaal meer zelf te doen en overal mee te bemoeien. Nogmaals het is echt verdubbeld.

Op jullie advies heb ik mijn tarief met 20% verhoogd en van de 150 klanten waren er drie die vroegen: waarom dan? En daar had ik een keurig antwoord waardoor ook zij zeiden: ok.

Daardoor kan ik mijn medewerkers meer betalen, ze hebben meer commitment naar de zaak, willen blijven. Ze hebben keurige doelen, qua bonusstructuur etc. Allemaal tools die ik eerder niet had.

Hoe heeft Zeal jou als vent geholpen?

Net zo goed als het m’n zaak heeft geholpen.

Namelijk dat ik moet gewoon weten wat mijn focus is, wat mijn deliverables zijn.

Ik kan nu gewoon om vijf uur thuis zijn en ook door de week veel meer doen wat ik wil.

In oktober ben ik een maand naar Kenia gegaan. Ik zou 12 dagen gaan, maar het was zo leuk en de zaak liep lekker door, dat we besloten om de rest van de maand daar te blijven. Ik werkte daar niet meer dan anderhalf uur per dag!

Dat was een mooi moment om te ervaren dat de zaak op eigen kracht doorloopt.

Mijn vrouw vindt overigens ook echt dat ik een leuker persoon geworden vindt.

Stress is echt ellende. ook voor je relatie thuis.

Waarom vind je Zeal een goed programma?

Omdat het je alle tools geeft die je nodig hebt om een beetje relaxed te worden.

Klinkt doorsnee, maar je kunt ook niet zonder weet ik nu.

Het is precies zoals jullie zeggen: je kunt als ondernemer iets heel goed, maar dat betekent niet je al dat andere ook kan. Je bent niet compleet zonder.

Waar sta je over 5 jaar?

Ik verwacht 5000 units. 2 kantoren: randstad noord en randstad zuid.

Met elk een manager die aan mij rapporteren.

Tot slot: wat is je belangrijkste tip voor leiders

Wees niet te trots om naar hulp te vragen.