ACHTER ZEAL

OLE VAN DER STRAATEN

Ole van der Straaten staat bekend als een van Nederlands’ beste business builders. Meerdere bedrijven heeft hij van de grond af aan opgebouwd tot een gezonde business. Van der Straaten heeft rechten gestudeerd, is gediplomeerd coach Professionele Communicatie en bekleedde verschillende topfuncties bij Unilever.

Portfolio.

In 1981 startte Ole van der Straaten als marketingtrainee bij Unilever. Vanaf 1988 werkte hij als General Manager van Elida Gibbs, destijds het dochterbedrijf voor toiletartikelen van Unilever Nederland. Binnen twee jaar heeft Van der Straaten Elida Gibbs vanaf de grond opgebouwd tot financieel gezond bedrijf.

Een nieuwe uitdaging: Unilever Filipijnen, waar hij als Chairman werd aangesteld. Hier blies hij het lokale Unileverbedrijf nieuw leven in. Waarna hij vertrok naar Mexico.

Unilever Mexico had zwaar te lijden onder de gevolgen van een ernstige economische crisis. In vier jaar tijd kreeg hij Unilever Mexico financieel gezond, door middel van strategische beslissingen.

Bij zijn terugkeer in Nederland werd Van der Straaten aangesteld als Senior Vice President Icecream Category. Met een team van experts bedacht hij een strategie voor Unilever consumentenijs waardoor hij deze tak aanzienlijk winstgevender maakte.

Een pijnlijke maar heel leerzame periode volgt als Ole wordt gehunt door internationaal supermarktconcern Laurus en na een verkeerd uitgewerkte strategie vervolgens wordt gedumpt. Een zwart gat volgt waaruit Ole met belangrijke zakelijke en levenslessen weer te voorschijn komt.

In 2003 richtte Ole van der Straaten VOC Maatwerk op. De onderneming plaatste schuldhulpverleners bij Nederlandse gemeentes. In zes jaar tijd groeide dit bedrijf uit tot marktleider.

Bij Zeal coacht en traint Ole ondernemers om betere resultaten te halen. In de trainingen ligt de focus op business building en ego-management.

SIMON WERKENDAM

Simon Werkendam is specialist in positionering, personal coaching en online marketing. Hij startte zijn carrière bij Vendex en maakte de overstap naar Young & Rubicam Advertising waar hij begon als accountmanager en na ruim 20 jaar vertrok als directeur-aandeelhouder.

Hij bracht zijn corporate carrière door bij Y&R Amsterdam en het hoofdkantoor van Y&R in New York, om vervolgens in Amsterdam Y&R bureau BBCW te starten als Managing Partner Strategy. BBCW werd een van Nederlands meest succesvolle bureaus in de 1990’s.

Begin jaren 2000 leerde Simon Ole kennen bij een coaching opleiding met de focus op zelfkennis. Hier is de basis gelegd voor het coachen waarmee de beide mannen nu 20 jaar ervaring hebben.

In 2000 ging Y&R naar de beurs, verkocht Simon zijn aandelen en nam hij een sabbatical. Tijdens zijn reizen werd hij verliefd op Slow Food en de internationale Slow beweging.

Vervolgens richtte hij Slow World op, een unieke combinatie van een reclamebureau en kookstudio. Mr. Carlo Petrini, the President of Slow Food international nodigde hem uit om het Slow Food Convivium in Haarlem te starten.

Hij heeft gewerkt voor ABN-AMRO, Achmea, BASF, Braun, Campari, Campina Melkunie, Delta Lloyd, Heinz, Rank Xerox, General Foods, Hans Anders, Makro/Metro-MCC, Wehkamp, Westland Kaas en vele andere opdrachtgevers.

Met Zeal helpt Simon ondernemers meer structuur en meer Menschkeit in hun bedrijf te brengen. Hij is een leading expert in duurzame merkontwikkeling en leidt zijn cliënten in een continu proces van scherper positioneren en een meer creatieve onderscheidende vertaling naar de markt. Met hogere marges als beloning.

Hij heeft een trefzeker instinct voor goed en effectief creatief werk en is in staat om zowel ervaren als jonge professionals te inspireren en motiveren om de lat altijd hoger te leggen.

Simon was bestuurslid van MsResearch van 2002 tot 2019.

+31 6 22 28 65 70