BOUKE VAN DER WEIDE –
GREENBERG NIELSEN

“Zeal haalt je uit je comfortzone en dat doe je zelf niet zo snel.”

Bouke van der Weide is oprichter van Greenberg Nielsen, recruitment agency voor financials en zelf een zeer ervaren recruiter.
Het runnen van een onderneming is iets waarin hij minder goed in was. Totdat hij daarmee werd geholpen door het Zeal programma.

Waarom ben jij Greenberg Nielsen begonnen?
“Wat voor mij heel belangrijk was, was een stukje avontuur. Ik had wel altijd het idee ik ga ooit voor mezelf beginnen, maar ik was druk bezig met mijn carrière bij mijn toenmalige werkgever.
Toen kwam een vriend van mij, die zei: jongen dat gaan wij gewoon zelf doen, kijken of het lukt. Dus het avontuurlijke was wel heel belangrijk voor mij. En ik wilde altijd al zelf aan de touwtjes trekken bij een bedrijf… dus.”

Wat was het moment dat je besloot om Zeal the Program te volgen?
“Greenberg Nielsen maakte in 2014 een moeilijke tijd door. Er werd hard gewerkt, maar te weinig verdiend. De achterkant en het management waren niet op orde. Daar hadden we gewoon iemand voor nodig die ons kon helpen dat in te richten.”
“Als ondernemer verzuip je vaak in de dagelijkse praktijk, in de dagelijkse activiteiten die je hebt.”
Ik zie zelf ook wel eens ondernemers die bijvoorbeeld heel erg bezig zijn met hun website of hoe hun visitekaartje eruit ziet. Maar ja dan verkoop je natuurlijk niks.”

Hoe heeft het programma je geholpen?
“Eén is de handvatten die je krijgt in de verschillende modules. De tools die worden uitgereikt dienen een heel duidelijk doel.
Ik kon er eigenlijk meteen mee aan de slag, waardoor ik me geen zorgen meer hoefde te maken over de operationele kant van de onderneming.
En dan natuurlijk de uitleg van het BSP model, waardoor je het persoonlijke stuk begrijpt, hoe je als ondernemer in mekaar zit en hoe medewerkers in elkaar zitten.”
“Wat ik ook heel prettig vond is dat Ole van der Straaten heel direct is en er niet omheen draait.”
Ook als een propositie wel goed is blijft hij toch doorprikken om te kijken of je er niet aan twijfelt. Ja dat vind ik echt heel waardevol.”

Wat is jouw tip voor ondernemers?
“Mijn tip is dat je als ondernemer vaak heel veel weet over je eigen business, maar niet hoe je ‘m moet runnen.
Dat kun je bij Zeal heel goed leren. Het geeft je de handvatten voor Operational Excellence en dat zorgt voor een soepele organisatie.
En voor excellente resultaten. Ik heb er in ieder geval heel veel profijt van, de business draait ontzettend goed terwijl ik zelf steeds meer tijd heb om nieuwe dingen te ondernemen.
En dat is natuurlijk heel lekker.”

Tot slot: waar sta je over 5 jaar?
“Over 5 jaar ben ik ongetwijfeld bezig met een nieuw avontuur.”