JOHN MEULEMANS –
3SIXTYFIVE

“Ik wilde major league gaan spelen. Gas erop maar dan goed”.

John Meulemans, 3sixtyfive

John Meulemans is oprichter en van 3sixtyfive, een bekroond influencer-marketingbureau, en was deelnemer van Zeal Program van juni tot november 2017.

Wat was voor jou de reden om het programma te volgen?
Ik wilde major league gaan spelen.
Gas erop maar dan goed.
Op alle niveaus: sales, marketing, organisatie…. groei dus.

Hoe stuur je het team aan, hoe krijg en hou je ze enthousiast, hoe krijg je je eigen propositie scherp en een operatie die lekker loopt. Als een machine.
Ik wilde gewoon alles professionaliseren.

De belofte van Zeal om meer aan je bedrijf dan in je bedrijf te leren werken was voor mij wel doorslaggevend. Meer en vaker uit de operatie en veel meer naar de grote lijnen kijken.
Dat doe je niet als je midden in de hassle staat.

Hoe heeft Zeal je daarbij geholpen?
Focus.
Waar wil ik heen met mijn bedrijf, wat is mijn positie en hoe ga ik daar komen?

Heel praktisch: het maken van het meerjarenplan en dan terugwerken naar een Milestoneplan voor het eerste jaar en dat zelfs terugbrengen naar wekelijkse deliverables.
Die je vervolgens ook weer uitsplitst per persoon in je organisatie waar je heel concreet op kunt sturen. Dus dat is eigenlijk de focus.

Maar ook van die kleine dingetjes van hoe steek je een meeting in en hoe hou je taken en rollen uit elkaar zodat niet twee mensen dezelfde taken hebben.

En werkt het?
Ja absoluut. Ik kan richting geven en focus houden.

De operatie zat wel al redelijk in elkaar, daarmee was ik wel al op de goede weg door goede mensen aan te nemen, maar dat heb ik nog een keer verfijnd door Zeal.

D.w.z. goed de taken en rollen verdelen en regelmatig evalueren op taken zodat ze goed weten wat ze moeten doen.

Waar sta je over 5 jaar, wat is jou stip aan de horizon?
Over 5 jaar is 3sixtyfive een leading influencer marketing bureau in Nederland qua werk en accounts, maar ook absoluut leading als het gaat om vernieuwing, voorloper in de branche zelf dus.

Het eerste gedeelte is 3sixtyfive echt neerzetten in de markt en groeien.
Het tweede is juist dat ik mezelf nog meer kan vrijmaken om aan het bedrijf te werken en de kansen te kunnen grijpen die ik zie. Mijn talent is dat ik heel goed zie waar het heen gaat in de markt en daar nu ook op kan voorsorteren.

Je moet blijven innoveren, want voordat je het weet ben jezelf ook ouderwets…er zijn inmiddels meerdere initiatieven waarmee we bezig zijn.

Heb je nog een tip voor ondernemers?
Ik denk dat iedere ondernemer tegen hetzelfde aanloopt en dat je door mee te doen aan het Zeal programma een heleboel jaren kennis in huis haalt die je op zeer handzame manier gepresenteerd krijgt. Je krijgt heel praktische handvatten om je organisatie beter en effectiever in te richten, zodat je meer slagkracht krijgt in de markt.