BRECHJE GONDRIE –
ALL-TIME FAVOURITES

“Uitvoeren wat ik bij Zeal leerde bracht me steeds een stap verder.”

Zealot aan het woord: Brechje Gondrie (Founder & CEO), All-time Favourites | Bags that fit your life

Wanneer wist je dat je Zeal the Program wilde volgen?
“Ik wist dat ik het programma wilde volgen toen ik jullie belofte hoorde, dat jullie mij verder konden helpen. Ik had natuurlijk zelf een goed idee met tassen en ik wilde daar graag verder mee. En er geld mee gaan verdienen. Na al dat werk wat ik erin had gestopt. Maar ik kwam zelf niet verder omdat ik altijd maar onder de ‘motorkap’ aan het werk was, ideeën had en creatief bezig, kwam ik niet verder omdat ik niet aan het nadenken was over prijs, over doelgroep over waar wil ik heen. En dat vond ik bij Zeal”

Wat was het moment dat je besloot om het programma te volgen?
“In eerste instantie dacht ik dat kan ik helemaal niet betalen, dat ga ik helemaal niet doen. Maar er was eigenlijk helemaal geen keuze voor mij, ik kon op eigen kracht niet door en ik voelde dat ik iemand nodig had, dus wat was doorslaggevend? Geld, ik wilde geld gaan verdienen. En jullie zeiden ‘cash’ is wat er moet gaan gebeuren, er moet gewoon geld verdiend worden. En dat was een mindset die ik nog helemaal niet kende, want ik was alleen maar aan het denken aan leuke tasjes. En dat was voor mij doorslaggevend, dat er nu eindelijk eens geld verdiend kon gaan worden.”
“Het programma is best confronterend en daar sta je voor open als je denkt ik moet nu iets gaan doen wat buiten mijn comfortzone ligt. Dat merk je al meteen bij het kennismakingsgesprek, daar werd ik al meteen geconfronteerd met dingen.”

Waarom ben jij All-time Favourites begonnen?
“Ik zag altijd vrouwen sjouwen met zo’n blauwe IKEA tas en dacht die tas voldoet eigenlijk aan alles wat handig is, vrouwen nemen nou eenmaal veel mee, maar het ziet er niet uit. Waarom is er niet een fashionable versie van deze tas? En dat ben ik begonnen, die heb ik gemaakt.”

Hoe heeft het programma je geholpen?
“Het programma heeft mij geholpen op een manier waarvan ik nu denk dat als ik het niet had gedaan, ik nu niet was waar ik nu ben. Allereerst heel helder dingen voor mijzelf op papier gekregen: wie is mijn doelgroep, wat is de pijn van mijn doelgroep, en wat is mijn menukaart. Wat zijn de prijzen en waarom hanteer ik die staffel, die prijsopbouw?
Daar had ik eerder niet over nagedacht. Ik dacht gewoon elke vrouw, maar er bleek al gauw dat elke vrouw helemaal niet mijn doelgroep is. Toen ik dat scherp had ben ik naar de prijzen gaan kijken en ben ik langzaam gaan proberen de prijzen aan te passen, een iets hoger prijsniveau te gaan hanteren. En dat bleek een schot in de roos. Ik was heel bang, ik dacht dat kan niet, dan koopt niemand mijn tassen meer, maar dat bleek uiteindelijk helemaal niet zo.
Door precies uit te voeren wat ik bij Zeal leerde, merkte ik dat ik steeds een stapje verder kwam. Dus milestones, het handboek soldaat, allemaal dingen die ik vurschrikkuluk vond om te doen, hahaha, als ik die nou maar elke keer deed, dan merkte ik dat ik mijn team mee kreeg, dat de doelgroep voelde dat ik haar eigenlijk rechtstreeks aansprak. Met de juiste taal, met de juiste prijs. Als je dat maar lang genoeg blijft doorvoeren, en consequent blijft doorvoeren, dan bouw je aan een huis eigenlijk. Ik ben echt niet het beste jongetje van de klas, maar ik doe precies wat ik aangereikt krijg. Ik ben natuurlijk toch een soort van flipperkast. Ik kan helemaal afgeleid zijn door toffe printjes en stofjes maar ook als Quinty Trustful weer een leuke post op Instagram heeft gezet, dan kan ik zo een uur weer helemaal afdwalen en met andere dingen bezig zijn, maar dan weet ik dat ik nog een -weet-ik-veel- een handboek soldaat af moet hebben weet je wel, want dat moet gewoon af. Want als dat er niet is dan weten je medewerkers niet waar ze aan toe zijn. Dan krijg ik weer allerlei alarmbellen: focus, focus, focus. Dat is gewoon heel belangrijk voor mij.

Van flipperkast naar focus.
Ja, dat is voor mij wel nodig, maar juist door die focus op die dingen die gewoon gedaan moeten worden houd ik nu tijd over om af en toe lekker te flipperen!
En neem nou het BSP model, dat klinkt bijna te simplistisch voor woorden. Ole van der Straaten wees mij erop dat ik een P type ben. Ik ben niet echt geneigd tot gezelligheid op het werk, terwijl ik wel een heel erg gezellig persoon ben. Ik kan in mijn doel wat ik aan het nastreven ben, vergeten om om mij heen te kijken en mensen erbij te betrekken. En dat wist ik helemaal niet van mijzelf, zelfs niet dat ik zo ongeduldig ben terwijl ik mijzelf helemaal niet als ongeduldig zou bestempelen. Ik ben privé helemaal niet ongeduldig, maar dat ben ik zakelijk dus wel, in die zin dat ik haast heb, ik ben altijd on the run. Iedereen moet gewoon in mijn tempo mee en dat zijn dingen die ik niet van mijzelf wist. En zeker als je personeel gaat krijgen is dat wel belangrijk om van jezelf te weten. Er is deze week weer een nieuwe collega bijgekomen, dus nu gaan we om 13:00 met elkaar lunchen, aan een gedekte tafel. Ik zou dat zelf vergeten, gewoon lekker achter mijn computer een boterhammetje eten en hup door, maar ja dat kan natuurlijk niet.

Waarom is Zeal een goed programma?
“Ik krijg vandaag de dag vaak de vraag, het gaat supergoed met ATF, waar heb je dat aan te danken en dan is het bijna te makkelijk om te zeggen: volg het Zeal Programma dan heb je gegarandeerd succes, want daar ligt het aan, maar zo is het eigenlijk wel. Ik heb natuurlijk wel een goed product, maar ik had geen doelgroep voor ogen, geen kernpropositie, ik had geen handboek soldaat, geen BSP model. Ik had alleen maar een leuke tas en ik heb het Zeal programma gevolgd en het staat nu allemaal als een huis. We zijn er nog lang niet, we zijn nog aan het bouwen, maar het klinkt bijna te makkelijk. Zo van dus als je Zeal doet dan krijg je succes? Ja zeg ik dan, maar dan moet je wel precies doen wat ze zeggen wat je moet doen, maar ja zo is het wel. Maar je moet eerst ergens doorheen en dat is erkennen dat je het niet in je eentje kan. En dat zijn natuurlijk dingen die niet iedereen meteen aandurft. Of aan kan.”

Wat is jouw tip voor ondernemers?
“Zeal. Hahaha. Nou ja. Ja eigenlijk wel. Ik geloof dat iedereen die een eigen bedrijf heeft op een gegeven moment ergens tegenaan loopt en dan kan ik je maar één tip geven en dat is Zeal. En dan ook echt militair uitvoeren zoals Ole dat altijd zegt. Als je dat doet ga je echt door het plafond en dan ga je vliegen.

Tot slot: waar sta je over 5 jaar ?
“Over 5 jaar is Nederland helemaal vol van All-time Favourites en ben ik bezig met Spanje.”