DUNCAN BORSBOOM –
DBOM

Ik had al een tijdje het gevoel dat ik me de blubber werk en niet verder kwam.

Duncan Borsboom is oprichter van DBOM, online marketing bureau, en een van de Google Guru’s van Nederland. (red.: hij is zelf nogal bescheiden, dus zeggen wij het maar;)) Duncan: “ik ben er al een tijdje mee bezig en ik werk er keihard aan, maar er komt nog niet uit wat ik voor ogen heb.”

Waarom ben jij DBOM begonnen?
“Ik werkte voor verschillende bureau’s met o.a Google als tool om resultaten te verbeteren en ik heb steeds gedacht dat kan anders. Beter. En eerlijk is eerlijk, ik kan ook gewoon niet zo goed voor een baas werken.
“Inmiddels werken bij DBOM een stel gezonde eigenwijsjes waarmee we samen het werk doen en die hebben goeie ideeën over hoe je dit werk het beste kunt doen.”
“Dat is wel typisch DBOM.
Gezonde eigenwijsjes die vinden dat het altijd beter kan.”

Wat was het moment dat je besloot om Zeal the Program te volgen?
“Toen ik hoorde van het programma en de belofte die jullie doen: we gaan er voor zorgen dat je een beter te runnen zaak hebt en beter presteert. Kijk ik had al een tijdje dat gevoel van ik werk me de blubber en kom niet verder. Dat ik stil stond.”
“Doorslaggevend is geweest het gesprek met jullie (Ole en Simon), toen was het duidelijk: dat ga ik doen, nee moet ik doen!”
“Kijk je moet wel een andere weg in durven slaan, zodat je doelgericht naar wat beters kunt werken.”
“Al die uren die je erin steekt dat je meteen merkt dat die effect hebben en dat het je verder brengt.“

Hoe heeft het programma je geholpen?
“Mmm, dat is misschien een beetje apart om uit te leggen, maar als je zo een eigenwijs als ik aan zijn verstand kunt peuteren dat-ie het anders moet gaan aanpakken omdat dat echt beter is, nou dan vind ik het een goed programma.”

Wat is jouw tip voor ondernemers?
“Sta open voor verandering en probeer eens afstand te nemen van je onderneming om te kijken hoe je het kunt verbeteren met behulp van anderen.”

Tot slot: waar sta je over 5 jaar ?
“Verder dan ik dacht, hahaha!”