Program Info
BEL MIJ TERUG

OLE VAN DER STRAATEN.

Ole van der Straaten staat bekend als een van Nederlands’ beste business builders. Meerdere bedrijven heeft hij van de grond af aan opgebouwd tot een gezonde business. Van der Straaten heeft rechten gestudeerd, is gediplomeerd coach Professionele Communicatie en bekleedde verschillende topfuncties bij Unilever. Tegenwoordig deelt hij zijn ervaringen met ondernemers in Zeal the Program.

Portfolio.

In 1981 startte Ole van der Straaten als marketingtrainee bij Unilever. Vanaf 1988 werkte hij als General Manager van Elida Gibbs, destijds het dochterbedrijf voor toiletartikelen van Unilever Nederland. Binnen twee jaar heeft Van der Straaten Elida Gibbs vanaf de grond opgebouwd tot financieel gezond bedrijf.

Een nieuwe uitdaging: Unilever Filipijnen, waar hij als Chairman werd aangesteld. Hier blies hij het lokale Unileverbedrijf nieuw leven in. Waarna hij vertrok naar Mexico.

Unilever Mexico had zwaar te lijden onder de gevolgen van een ernstige economische crisis. Ole van der Straaten kreeg een vrijpas om ervoor te zorgen dat het bedrijf de crisis door zou komen. In vier jaar tijd kreeg hij Unilever Mexico financieel gezond, door middel van strategische beslissingen.

Bij zijn terugkeer in Nederland werd Van der Straaten aangesteld als Senior Vice President Icecream Category. Met een team van experts bedacht hij een strategie voor Unilever consumentenijs, die het bedrijf aanzienlijk winstgevender maakte.

In 2003 richtte Ole van der Straaten VOC Maatwerk op. De onderneming plaatste schuldhulpverleners bij Nederlandse gemeentes. In zes jaar tijd groeide dit bedrijf uit tot marktleider.

Vandaag de dag coacht en traint Ole jonge ondernemers en bedrijven om betere resultaten te halen. Dit doet hij onder de noemer van Young President Coach en Zeal Program. In zijn trainingen ligt de focus op business building en ego-management. Zeal is voor ondernemers die hard en veel werken maar dat onvoldoende terugzien in de resultaten. Zeal the Program reikt je de tools aan om je onderneming te structureren. Zo krijg je inzicht in je business en meer tijd en ruimte om na te denken over de innovatie die jij voor ogen ziet.